O toniga a le militeli na faia i Saina ma le tele o tauvaga

wps_doc_0

Aisea tatou te fai atu ai o toniga a le militeli na gaosia i Saina e sili ona tauva?Ia sei ou ave oe ia maua se malamalama loloto atu.

Muamua lava, o Saina o se tasi o atunuu sili ona tele i le gaosiga o ie ma le auina atu i fafo.I le maeʻa ai o tausaga o atinaʻe, o loʻo i ai i le pisinisi ie a Saina ni tulaga faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa, faʻatasi ai ma le sili ona atoatoa filifili pisinisi ma le maualuga o le gaosiga o tulaga i le lalolagi atoa. 

Lona lua, o Saina o loʻo i ai i le uiga o le faanatinati o le faia o le matafaioi o le puʻe, lea na faʻatupuina ai le malosi tele.Pe a faatusatusa i le tulaga o atunuu atiaʻe, o Saina o loʻo i ai pea se avanoa sili i tau o pisinisi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o tau o tagata faigaluega a Saina, tau o meafaitino, ma tau suʻesuʻega e sili atu le maualalo nai lo le tau o le Iunaite Setete ma Rusia.

O lona tolu, ua mae'a lelei atina'e a Saina, e amata mai i uafu, uafu, auala tele, alalaupapa ma malae va'alele e o'o atu i feso'ota'iga, Initaneti ma le eletise.

Mulimuli ane, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o masini gaosi oloa a Saina, o nisi o taleni ma tulaga faʻapitoa faʻapitoa ua faʻavaeina, ma le faʻatulagaina o le tuʻuina atu ma le faiga o galuega a tagata faigaluega ua sili atu ona faʻaleleia.E le gata i lea, o le suʻesuʻega lelei o saienitisi Saina i le tulaga o meafaigaluega e sili atu le maualuga nai lo le Iunaite Setete ma Rusia.E fa pe lima tausaga mo le Iunaite Setete ma Rusia e gaosia ai oloa maeʻa o le tele o oloa, ae atonu e na o le lua pe tolu tausaga mo Saina e atinaʻe lelei ai.

Aemaise lava, i manaʻoga o oloa a le militeri i le lalolagi atoa, e naʻo Saina e mafai ona faʻafeiloaʻi le US ma le militeri Europa manaʻoga faʻapitoa faʻapitoa ma faʻapea foʻi ma tau taugofie ma talafeagai e manumalo ai le tagata faʻatau.

Ma o loʻo i ai se tasi tagata gaosi oloa faʻapolofesa i Saina e igoa ia "BTCAMO", o loʻo i ai uma filifili sapalai mai le maualuga Spinning i masini lalaga, mai le bleaching i le valivali & lomitusi meafaigaluega, ma mai CAD mamanu i le suʻisuʻi toniga meafaigaluega, maua a latou lava fale suesue ma technicians mataituina laasaga uma o le gaosiga i le taimi moni, QC matagaluega faia le asiasiga mulimuli, lea e mafai ona tausia oloa pasia i taimi uma manaoga o le suega e sau mai atunuu eseese 'militeli ma leoleo.Faatasi ai ma le sili atu i le 20 tausaga o le poto masani i ie a le militeri ma toniga a le militeli mo le tautua i le silia ma le 80 atunuu.O le lelei o le latou Aganuu.Ina ia fai pisinisi ma i latou, e saogalemu au tupe.

O lea la, o le tele ma le tele o atunuu o ie a le militeri ma toniga a le militeri ua filifilia uma e faia i Saina ma le lelei lelei ma tau taugofie i le taimi nei.


Taimi meli: Mati-01-2023